Članci

PrezentacijskeVjestine01Naše prezentacijske vještine svakodnevno su na kušnji u našem privatnom i poslovnom životu: prilikom svakog upoznavanja nove osobe, pri jednostavnoj kupnji ili prodaji nekog proizvoda, izlasku na ispit, intervjuu za posao ili bilo kojem drugom predstavljanju sebe ili neke ideje određenoj publici, ma kako ona mala ili poznata bila. Stoga je Iustitia za svoje članove kroz mjesec ožujak utorkom u prostorijama udruge organizirala radionicu "Prezentacijske vještine". Radionicu je vodila prof. psihologije Marina Pribolšan s ciljem unaprijeđivanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina polaznika. Polaznicima su za sudjelovanje podijeljeni prigodni certifikati.

PrezentacijskeVjestine02Radionica "Prezentacijske vještine" održala se u tri dijela 11., 18. i 25. ožujka 2014. godine u sveukupnom trajanju od šest školskih sati. Svaki od tri dijela stavljao je naglasak na određeni segment kvalitetne prezentacije: prezentera, sadržaj prezentacije te uvjerljivost prezentiranja. Polaznici su imali priliku, kroz usmeno izlaganje voditelja, demonstracije, individualne i grupne vježbe te diskusiju steći brojna praktična znanja i tako unaprijediti svoje prezentacijske vještine.

Tako su polaznici naučili kako koristiti neverbalnu i paraverbalnu komunikaciju u korist prezentacije, kako uspostaviti odnos s publikom, kako koristiti vizualna pomagala u prezentaciji, kako strukturirati prezentaciju, kako identificirati potrebe i očekivanja publike, kako učinkovito reagirati na primjedbe, pitanja ili zahtjeve publike, kako sadržaj prezentacije iznijeti na što uvjerljiviji način, kako publiku motivirati na djelovanje, kako se samoprezentirati na način koji ostavlja optimalan dojam te kako svladati strah i tremu te postići sigurnost u nastupu.

U sigurnom ozračju ograničenog broja sudionika, polaznici su također imali priliku i ispitati svoje prezentacijske vještine u poznatoj okolini te dobiti kvalitetne povratne informacije.

Iustitia će, prema iskazanom interesu, ovakve i slične radionice održavati i ubuduće ostvarajući tako svoj cilj stručnog i profesionalnog usavršavanja svojih članova.