U sklopu svog posjeta Zagrebu 20. i 21. prosinca, Miloš Nikolić, predsjednik Libertarijanskog kluba (LibeK) iz Srbije, održao je izlaganje o 6 godina rada LibeK-a. Uoči izlaganja održan je radni sastanak s članovima Iustitije i CEA-e s ciljem jačanja regionalne suradnje i unaprijeđivanja promicanja ideje individualne slobode na ovim prostorima. Iustitia je ovim posjetom već tradicionalno zaključila kalendarsku godinu u društvu svojih međunarodnih partnera.

U okviru radnog sastanka razmijenjena su iskustva Iustitije i LibeK-a u dosadašnjim projektima s posebnim osvrtom na održavanje edukativnih seminara za srednjoškolce i brucoše. Također, raspravljalo se o mogućnosti skorašnjeg održavanja šireg regionalnog okupljanja klasično-liberalnih (libertarijanskih) organizacija s ciljem učinkovitijeg rješavanja problema s kojima se susreću.

Prezentirajući 6 godina rada LibeK-a u prostorijama HSLS-a na Zrinjevcu Nikolić je posebno istaknuo važnost edukacije mlađih generacija o osnovama ekonomije i politike kao i povezivanja sa srodnim organizacijama i pojedincima koji dijele libertarijanska uvjerenja. Pri tom je naglasio važnu ulogu pronalaženja aktualnih društvenih problema zajedničkih većem broju interesnih skupina i povezivanja s njima uz davanje konkretnih libertarijanskih rješenja. To je ključ za izgradnju potpore šire javnosti klasično-liberalnim rješenjima.

Posebno je predstavio akciju "Odbrani novčanik" te neke njezine rezultate poput sprječavanja uvođenja više stope poreza na hotelijerske usluge u Srbiji.

U zaključku je istaknuo kako Iustitia i CEA imaju mnogo intelektualnog potencijala kojeg treba kapitalizirati koristeći se metodama iskustveno provjerenim u LibeKu.